Keresés

Az aszpirin felfedezése

LinkajánlásAcetilszalicilsavAcetilszalicilsavacetilszalicilsav.lap.hu/9-99hu14956103512008-08-02 17:22:482017-05-24 09:19:11Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2008

Meghatározás

Az Aszpirint vagyis az acetilszalicilsavat a Bayer gyógyszercég németországi Elberfeldben található gyárában dr. Felix Hoffmann állította elő. Történelmi adatok szerint nem ő volt az első akinek ez sikerült, mert nála korábban, 1853-ban, egy francia vegyész Charles Gerhardt illetve egy német vegyész Carl J. Kraut is előállított acetilszalicilsavat. Emiatt az acetilszalicilsavat nem ismerték el mint új molekulát, tehát Németországban szabadalmi jogot sem kapott hozzá a Bayer, viszont az eladásokat semmi sem akadályozhatta meg. Így az Aszpirint innentől a világ minden pontjára szállított a Bayer, hiszen egy óriási pénzbevételi lehetőségről volt szó.

Szponzorált hirdetések

Foglalj Orvost

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Az aszpirin felfedezése
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés